1980

EFGE Vof

DE OORSPRONG VAN DIAMOND TOOLS EUROPE BEVINDT ZICH IN 1980 WANNEER DE DIRECTIELEDEN EFGE VOF STARTEN

Ons bedrijf is opgericht in 1980, destijds onder de naam EFGE en werd gevestigd in Bergen op Zoom. In die tijd was diamantgereedschap nog erg prijzig en werd dan ook uitsluitend door professionele boor- en zaagbedrijven gebruikt.
Onze oprichters bezaten al de nodige expertise in het vervaardigen van diamantgereedschappen. Hun doelstelling was om betere producten efficiënter te produceren, waarbij kwaliteit en klanttevredenheid centraal stonden.


Deze doelstellingen werden waargemaakt en opgemerkt door de branche. Hierdoor ontstond al snel een hechte klantenkring in binnen- en buitenland.
Wegens het succes en de groei van het bedrijf bleek al snel het eerste onderkomen te klein en werd er in 1985 een nieuwe fabriek gebouwd aan de Guido Gezellelaan te Bergen op Zoom.
Het nieuw onderkomen bood ruimschoots ruimte voor de nodige uitbreiding van de productie en personeel in de komende jaren, om aan de vraag naar onze diamantgereedschappen te kunnen voldoen.
De kwaliteit van onze producten en diensten bleven voor zich spreken en de groei van ons bedrijf bleef gestaag voortzetten. Uiteindelijk bleek ook de nieuwe fabriek te klein en uitbreiding was op die locatie niet mogelijk. In 1997 zijn we dan ook wederom naar een nieuw onderkomen verhuisd, ditmaal aan de Canadaweg 3 in Halsteren.

1997

Diamond Tools Europe

"een nieuwe naam met internationale allure"

Onder deze naam opereren wij tot op de dag van vandaag.
In de jaren zijn onze doelstellingen niet veranderd en staat klanttevredenheid immer nog centraal.
Wij produceren onze producten zelf in onze fabriek in Halsteren, waardoor wij onze onberispelijke kwaliteit, korte levertijden, goede prijsstelling en service kunnen garanderen.
Dit, tezamen met vooral het meedenken en luisteren naar onze klanten, blijken meer dan ooit de fundamenten waarop wij onze voorname positie in de huidige markt kunnen blijven innemen.
“Uw succes is ons succes” toen, nu en in de toekomst!

2014

Nieuwe visuele identiteit

DIAMOND TOOLS EUROPE HEEFT EEN MOOIE HISTORIE EEN ERVAREN ORGANISATIE EN WERKT MET PASSIE AAN PRODUCTEN WELKE ALS PRIVATE LABEL GEPRODUCEERD KUNNEN WORDEN. HET WERD TIJD VOOR EEN VISUELE IDENTITEIT DIE DAT UITSTRAALT.

01 \\ De sterke, dynamische lijnen van het logo representeren de goede en ervaren organisatie. Het bedrijf loopt namelijk als een geoliede machine. Iedereen werkt met enorm veel ervaring en met hart voor het bedrijf.
02 \\ De vorm van het logo is een stencil wat gebruikt gaat worden als een kwaliteitszegel. Er is geplaatste trots voor de hoge kwaliteit welke geleverd wordt. Het nieuwe logo moet staan voor kwaliteit.
03 \\ De lijnen vormen het logo, de invulling is vrij. Wij produceren namelijk private label producten waarbij de wens van de klant centraal staat en ons proces de kwaliteit blijft garanderen.
04 \\ De afkorting van de naam straat autoriteit uit welke Diamond Tools Europe door de jaren heen heeft verdiend. De afkorting zorgt tevens voor een betere herkenning en zal in de spreektaal belangrijk zijn.

Diamond Tools Europe

https://www.diamondtoolseurope.com/wp-content/uploads/2013/05/historie-bottom.jpg